Vranovská spoločnosť LPH sa uchádza o prešovský Křižík v konkurze

23.02.2005 Celý región

Zachovať výrobu elektromerov v spoločnosti Křižík, a. s. , Prešov v konkurze a vytvoriť lepšie podmienky pre vlastný rozvoj sú základné dva ciele záujmu firm...
Zachovať výrobu elektromerov v spoločnosti Křižík, a. s. , Prešov v konkurze a vytvoriť lepšie podmienky pre vlastný rozvoj sú základné dva ciele záujmu firmy LPH, s. r. o. , Vranov nad Topľou o odkúpenie výrobných priestorov Křižíka.

Alexander Iván, generálny riaditeľ LPH, na tlačovej konferencii v Prešove 22. februára uviedol, že spoločnosť sa zúčastnila na prvom kole konkurzného tendra. Ponúkla 55 miliónov Sk, pričom polovicu zo sumy vložila na účet správcu konkurznej podstaty. Druhé kolo tendra je vypísané na štvrtok 24. februára. Záujemcovia zostali traja, medzi nimi je aj LPH. Iván objasnil, že jednou ich konkurenčnou výhodou je schopnosť spojiť nástrojáreň a lisovňu. LPH má už v terajšom areáli Křižíka vlastnú pobočku a funguje v nej aj spoločnosť 1. prešovská nástrojáreň, v ktorej má LPH kontrolný balík. navyše LPH už pre Křižík dodávala.
Spoločnosť LPH založili v marci roku 1989 ako rodinnú firmu, vo februári roku 1994 sa transformovala na spoločnosť s ručením obmedzeným. Nosným bodom jej činnosti je výroba dielcov z termoplastov, termosetov súbežne s operáciami ako popisovanie, zváranie a finálne montáže zostáv. Za rok 2004 dosiahla obrat tovaru asi 350 miliónov Sk a zamestnávala do 270 ľudí. Asi 90 percent svojej produkcie dodáva takým svetovým producentom ako Whirpool, Siemens, Contitech, Geyer, Greiner, Xerox, Embraco, Molex. Prd rokom začala vyvážať aj do Austrálie. Podľa Ivána prevzatím Křižíka by chcela za tri - štyri roky prelomiť v obrate tovaru hranicu jednej miliardy Sk. \"Ak sa nám nepodarí získať prešovskú firmu, sme pripravení postaviť v Prešove na zelenej lúke vlastnú výrobňu, \" dodal.
(jj)
 

Vyberte región